SAB Detachering
Vacature

Senior R&D Engineer – Zwaag

Senior R&D Engineer – Zwaag

Introductie

Mechanisch talent met interesse in de transporttechnologie

Organisatie

AmbaFlex is een innovatieve machinebouwer op het gebied van ruimtebesparende productie-logistieke systemen. Zij heeft een concurrerende voorsprong door gepatenteerde technologie. AmbaFlex, 20 jaar geleden gestart, groeit inmiddels hard buiten de grenzen. Zij kunnen zich wereldmarktleider noemen op het gebied van verticale spiraalvormige transportsystemen. Met wereldwijd ruim 200 fte en eigen fabrieken in Nederland en in de VS bedient AmbaFlex de wereld als markt. De organisatie kenmerkt zich door haar innovatieve karakter en haar klantgerichte oplossingen. De diversiteit in markten vraagt om een continue alertheid naar nieuwe technologieën en ontwikkelingen. In Zwaag bevindt zich het competence centre met de R&D en engineeringafdeling. Met circa 12 mensen ontwikkelen en bewaken zij de benodigde technologie- en productiestandaarden. Ook ontwikkelt zij klant specifieke oplossingen en worden technische problemen structureel onderzocht ter verbetering.

Functie

De vacature is een uitbreiding van het R&D team om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag vanuit de diverse markten. Deze markten zijn zeer divers en vragen om klant specifieke oplossingen. Samen met je team ontwikkel je technologische toepassingen van kritische onderdelen (denk aan lagers, geleiders, slijtagevastheid), bied je verbeteringen en los je complexe, mechanische engineeringsopdrachten op. Je vertaalt dit naar specificaties en concepten die uiteindelijk leiden tot een gevalideerd prototype. Je bewaakt de voortgang van deze projecten, bent sparringpartner en biedt ondersteuning voor zowel de in- als externe klant. Daarnaast begeleid je de junior engineers, monteurs en eventuele contractors. Tot slot documenteer je technische data van de uitgevoerde opdrachten.

Functie eisen

Wij zoeken een ingenieur met een HBO/WO werktuigbouwkundige achtergrond. Overige kwalificaties:

• Minimaal 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de machinebouw
• In een projectmatige omgeving ervaring opgedaan met Productontwerp en ontwikkeling
• Brede kennis en ervaring opgedaan in de machinebouw
• Affiniteit met transportbandtechnologie is een pré
• Goede dosis ontwerpervaring
• Sterke communicator (Engels en Nederlands) die met diverse partijen kan schakelen en de voortgang bewaakt.
• Zelfstandig, alert en sturend

Aanbod

Mooie rol voor een senior R&D engineer die continue opzoek is naar de beste oplossingen voor uitdagende marktvragen binnen een sterk groeiend bedrijf. AmbaFlex is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot de
‘Best Presterende Werkgever 2016’ in de categorie Materiaaltransportsystemen.
Daarnaast biedt de onderneming goede arbeidsvoorwaarden en een informele en plezierige werksfeer.

Inlichtingen

De werving en selectie voor deze functie is in handen van onze partner BuildingCareers, telefoonnummer 023 – 55 19 555 / 06- 42 41 16 12.

Sollicitatie

Als je meteen wilt reageren, klik op de button ‘solliciteren’. We nemen dan binnen enkele dagen contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen