SAB Detachering
Vacature

Industrieel HSE Manager (HBO) €65k – Regio Groningen

Industrieel HSE Manager (HBO) €65k – Regio Groningen

Introductie

Voor een internationale producent van fijnchemieproducten zoeken wij een veiligheidskundige (HVK). Het gaat om een vaste baan.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een innovatieve marktleider in halffabricaten voor diverse sectoren, waaronder voedingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, cosmetica en constructie. Zij opereert met meerdere eigen fabrieken wereldwijd met circa 500 collega’s.
Voor de fabriek in de regio Groningen is behoefte aan een ervaren HSE Manager, die rechtstreeks rapporteert aan de Operations Manager.

Functie

Als HSE Manager bent u verantwoordelijk voor het formuleren van het arbo-, veiligheids- en milieubeleid en draagt u zorg voor de uitvoering hiervan. Daarnaast vervult u twee wettelijke rollen: preventiemedewerker en beheerder gevaarlijke stoffen.

Het belangrijkste aspect van uw functie is veiligheid, waaronder arbeidsomstandigheden, machineveiligheid en het beheer van gevaarlijke stoffen (voorkomen van blootstelling). Daarnaast spelen milieuzaken een zeer belangrijke rol, te denken valt hierbij aan omgevingsvergunningen en afvalbeheer.

U bent verantwoordelijk voor het opstellen van arbo-/milieujaarplannen, risicoanalyses waaronder de RI&E en periodieke rapportages op het gebied van veiligheid, incidenten en ongevallenregistratie. U signaleert trends en doet aanbevelingen om risicovolle aspecten te verminderen.

U adviseert andere afdelingen over veiligheid, milieuzaken en de impact van veranderingen in wet- en regelgeving op de procedures. U stelt voorschriften en procedures op en ziet toe op naleving hiervan. Daarnaast geeft u voorlichting, training en instructies om het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers te bevorderen.

Functie-eisen

U heeft minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een productieomgeving en bent expert op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. U bent gewend aan een hoge mate van complexiteit.
U heeft bij voorkeur een afgeronde opleiding op hbo-niveau, zoals Hoger Veiligheidskundige, aangevuld met cursussen op het gebied van beheer gevaarlijke stoffen en het voorkomen van blootstelling. Kennis van Stoffenmanager® is een pre.

Door uw hands-on instelling staat u midden in de organisatie. U voelt zich thuis binnen een ondernemende organisatie met korte lijnen.

U bent flexibel en heeft het vermogen om snel te kunnen schakelen. Daarnaast heeft u oog voor detail zonder de grote lijnen uit het zicht te verliezen.

Uiteraard zijn betrouwbaarheid, goed kunnen samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid onontbeerlijk in deze functie.

U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Vanuit uw betrokkenheid bij de organisatie bent u woonachtig in de regio Noord Nederland.

Aanbod

Interessante sleutelpositie binnen de organisatie. Ruimte om zaken opnieuw in te richten en verbeterslagen te maken. Uitstekende arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie ligt afhankelijk van ervaring en specifieke relevante kennis tussen de € 4000 – 5000.

Verdere arbeidsvoorwaarden zijn minimaal 24 vakantiedagen (eventueel aangevuld met leeftijddagen), 9 ATV-dagen, vaste 13e maand, winstdelingsregeling, mobiele telefoon, laptop en pensioenregeling.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker via 0251 26 72 72 of 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Wilt u direct reageren, klik dan op de knop ‘solliciteren’. We nemen z.s.m. contact met u op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  0251 26 72 72

Deel deze pagina