Dit is ons verhaal

Wie goed doet, goed ontmoet

Het begon in 1950

SAB Detachering werd ruim 65 jaar geleden opgericht als gesubsidieerde arbeiderspool met vaste mensen om de houtschepen in de haven van Zaandam te lossen. Dit was lang voordat het woord ‘flexwerken’ werd bedacht. Vanaf 1951 bemiddelde SAB Detachering medewerkers voor staalbedrijf Hoogovens, inmiddels Tata Steel, dat in dat jaar een groot tekort aan arbeiders had. Omdat het goed werkte, werden er vanaf 1955 medewerkers speciaal door SAB Detachering in dienst genomen voor Hoogovens.

In de jaren ’70 breidden we ons werkgebied flink uit

Naast het bemiddelen van mensen voor de haven en productiewerk, werden ook mensen in dienst genomen voor secretariële en administratieve banen. Doordat we  steeds meer thuis raakten in de industriële sector, kwam na verloop van tijd ook de vraag om hoger opgeleide technische specialisten te bemiddelen. Naast SAB Flex werd SAB Deta opgericht om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Tata Steel: een speciale band

Tata Steel heeft een enorm belangrijke functie in de regio. Omdat we er al bijna 70 jaar over de vloer komen, voelen wij ons er thuis. De verschillende functies op de werkvloer kennen we goed. We hebben er al veel meegemaakt. Hierdoor  weten we wat er speelt en voelen feilloos aan wat nodig is en wie er op welke plek past in dit mooie bedrijf.