SAB Detachering
Vacature

Projectleider werktuigbouwkundig – Velsen-Noord

Projectleider werktuigbouwkundig – Velsen-Noord

Introductie

Vier complexe zwaar-industriële projecten tot een goed einde brengen.

Organisatie

Tata Steel Packaging is het grootste bedrijfsonderdeel van de bekende voormalige Hoogovens in Velsen-Noord.

Hier wordt het hoogwaardige staal, intern gemaakt en voorgewalst, opgewaardeerd tot een zeer hoogwaardige en eindproducten zoals conserve-, drank, verfblikken, spuitbussen, en batterijhulsen.

De fabriek is maar liefst 18 hectare groot en huisvest een grote hoeveelheid state-of-the-art zwaar-industriële installaties zoals gloei-, wals-, vertinnings- en nabewerkingslijnen.

Functie

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van multidisciplinaire investeringsprojecten van de processlijnen van Tata Steel Packaging. Je bent betrokken bij de oriëntatiefase van nieuwe, nog door jou te ontwikkelen projecten. Je opereert zelfstandig in zowel de planfase als tijdens de uitvoeringsfase. Je werkt samen met verschillende vakdisciplines, zoals elektrotechnici, werktuigbouwkundigen, civiel- en hydrauliek specialisten, procestechnologen en research.

De projecten waar je verantwoordelijk voor wordt kenmerken zich door complexiteit en afbreukrisisco. Je trekt als projectmanager Techniek de volgende 4 projecten van 4 tot 5 miljoen, looptijd van het project is 2 tot 2.5 jaar.
• De bouw van een nieuwe uittree en het aanpassen van de pass line bij een continue gloeilijn. Dit project is in de uitvoeringsfase.
• Toepassen van een nieuwe, nog vast te stellen brandertechnologie bij een continue gloeilijn. Dit project is in de studiefase en moet geconcretiseerd worden door het opstellen van een projectvoorstel.
• Het automatiseren van de schrotafvoer van een vertinlijn. Dit project is in de studiefase en moet geconcretiseerd worden door het opstellen van een projectvoorstel.
• Zelfstandig uitrollen van een fabrieksbreed project ter betering van de bodembescherming. Dit project is in de uitvoeringsfase.

De installaties waar je mee werkt zijn uniek en zijn deels eigen ontwerp. Dit maakt het enorm uitdagend!

Jij hebt de volgende kerntaken:
• Ontwikkelen van projectvoorstellen met een hoge mate van complexiteit.
• Opstellen van projectplannen met alle partijen uit de verschillende vakdisciplines en met tegenstrijdige belangen.
• Voorzien van knelpunten bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen; het opstellen van technische en procesoplossingen, rekening houdend met zowel productiebelang als met projectbelang.
• Realiseren van investeringsprojecten, rekening houdend met kritische succesfactoren als budget, project scope, tijd, projectorganisatie, kwaliteit, veiligheid en informatie.

Het aantrekkelijke van deze functie is dat je met tastbare vernieuwende techniek bezig bent, dichtbij de eindklant staat, jouw projecten van A tot Z meemaakt, en opereert vanuit een hecht en informeel team. Jij hebt als projectmanager echt invloed op de resultaten van de fabriek en ziet ook direct de resultaten van jouw werk. Verder krijg je binnen de projecten de kans om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Functie-eisen

• Je hebt minimaal een afgeronde technische hbo-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, of vergelijkbaar;
• Je hoeft geen doorgewinterde project manager te zijn maar je hebt wel al ervaring met het managen van projecten en je bent gewend om functioneel leiding te geven in een matrixstructuur in een productieomgeving en tot resultaten te komen;
• Je bent in staat taken van jouw projectteam leden over te nemen als de situatie daarom vraagt;
• Je hebt bij voorkeur ervaring met industrieel onderhoud;
• Eventuele ervaring met Prince2 of een vergelijkbaar systeem is welkom;
• Je bent sociaal en communicatief sterk en je weet zowel te schakelen met de werkvloer als met management;
• Je beschikt over goede kennis van de Engelse taal;
• Je bent bekend met CE markering;
• Je moet tekeningen kunnen lezen.

Aanbod

Je treedt bij SAB in dienst met de verwachting om gedurende ongeveer 2,5 jaar te werken aan vier projecten. Bij SAB krijg je telkens een jaarcontract.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Rutger Beekhuis
op telefoonnummer 06 21 70 35 36

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Rutger Beekhuis Rutger Beekhuis
Direct: 06 21 70 35 36
Kantoor: 0251 26 72 72

Deel deze pagina