SAB Detachering
Vacature

Tactisch Maintenance Engineer (hbo/wo) – Amsterdam

Tactisch Maintenance Engineer (hbo/wo) – Amsterdam

Introductie

Bewaken van kwaliteit en optimaliseren van onderhoudsprocessen

Organisatie

Onze opdrachtgever is het bedrijfsonderdeel Railmaterieel van het GVB. Met 300 medewerkers verzorgen zij het technisch onderhoud, de revisie en modificaties van trams en metro’s van het GVB. De vloot bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen, verdeeld over zeven typen, variërend van 40 jaar oude voertuigen tot de meest moderne trams. Railmaterieel richt zich op een optimale performance van de bestaande assets in termen van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid tegen een concurrerend kostenniveau.
Het tactisch onderhoud van de voertuigen wordt verzorgd door de afdeling Technisch Beheer van Railmaterieel. De uitvoering daarvan wordt belegd bij de werkplaatsen. Daarnaast ontwikkelt en bewaakt de afdeling het modificatieprogramma en worden de werkplaatsen ondersteund met technisch onderzoek en advisering.

Functie

Als Tactisch Maintenance Engineer bewaak je de kwaliteit van input zoals risico analyses, onderhoud- en storingsanalyses en onderhoudsrapportages. Hiermee organiseer je de optimalisatie van (risk based) onderhoudsconcepten, (meer)jaren onderhoudsplannen en beheerdocumenten. Je leidt de verbetering en borging van asset performance over de levensduur, natuurlijk tegen acceptabele kosten.
Ook zorg je ervoor dat de output van je werkgebied verder wordt verbeterd door aanbrengen, aanscherpen, vastleggen en uitdragen van processen, producten, standaardisatie en uniformiteit.
Tot slot introduceer je nieuwe technologieën en innovaties binnen je werkgebied. Denk aan het verwerken van voertuig gegenereerde data of de transitie naar predictive maintenance.
Dit alles met het doel: bereiken van optimale resultaat tussen onderhoudskosten en modificaties enerzijds en beschikbaarheid en betrouwbaarheid van trams of metro’s anderzijds. Prognoses voor de komende vijf jaar weet je te extrapoleren tot einde levensduur van de assets.

Functie-eisen

We zoeken een ervaren asset management pionier, die plezier heeft in het (door)ontwikkelen van slimme concepten en deze weet te vertalen naar de verschillende lagen in de organisatie. Goede communicatieve vaardigheden, organisatiesensitiviteit en natuurlijk enthousiasme vormen de kern van je soft-skills. Verder verwachten we:
– een afgeronde hbo-/wo- opleiding in een technische of bedrijfskundige richting;
– minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een beheer- of onderhoudsomgeving;
– kennis van FMECA/RCM, LCC en RAMS;
– ervaring met optimalisatie van bedrijfsprocessen, data- en informatie en IT-oplossingen;

Aanbod

Een project van een jaar, 32 uur per week, waarbij de opdrachtgever nadrukkelijk aangeeft dat verlengen een optie is. Overstappen in dienst van de opdrachtgever is wat ons betreft bespreekbaar, maar lijkt geen uitdrukkelijke wens van het GVB. Salaris is in overleg en vanzelfsprekend minimaal op het niveau van het GVB.

Inlichtingen

Bel voor meer informatie met Robrecht Bakker
op telefoonnummer 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  0251 26 72 72

Deel deze pagina