SAB Detachering
Vacature

Teamleider Elektrotechniek (MBO4/HBO) – Velsen-Noord

Teamleider Elektrotechniek (MBO4/HBO) – Velsen-Noord

Organisatie

De Hoogovens Technische Dienst (HTD) van Tata Steel is een onderhoudsorganisatie voor technisch complexe productie-installaties. Met verschillende specialismen levert men een totaalpakket aan services op het gebied van onderhoud en techniek. Klanten zijn de eigen Tata fabrieken en de opdrachtportefeuille is goed gevuld. De organisatie hecht grote waarde aan opleiden en up-to-date houden van vakkennis.

Er zijn binnen de HTD 3 teams die zich bezighouden met elektrotechnische deelgebieden. Grofweg te verdelen in:
1) Paneelbouw; voor het assembleren van elektrotechnische besturingskasten in de eigen werkplaats en het op locatie inbouwen van deze kasten. De aan te sturen teamleden zijn sleutelaars en toezichthouders.
2) Telecom; voor het assembleren en op locatie monteren van de besturingskasten van verschillende soorten telecomsystemen. De aan te sturen teamleden zijn sleutelaars en toezichthouders.
3) Telecom+; in dit team zitten techneuten met echte diepgravende kennis van telecomsytemen. Dit team onderscheidt zich omdat er meer (conceptueel) engineeringwerk gedaan wordt.

Functie

Er zijn drie posities voor teamleider. De organisatie moet opnieuw ingericht worden. Dus welke positie van teamleider jij krijgt, hangt sterk af van jouw achtergrond en opgebouwde ervaring.
Elke teamleider geeft leiding aan een groep van ongeveer 15 techneuten/monteurs en toezichthouders.

Een dag kan er als volgt uit zien:
Je start om 07:00 uur, tegelijk met je team. De teamleden kijken zelf in de planning en weten wat ze die dag gaan doen, maar jij bent er om last minute wijzigingen in de planning met ze af te stemmen en te zorgen dat ze goed voorbereid naar de klus gaan. Zodra iedereen op pad is, duik je meteen in de planning om probleemgevallen of aanvullende opdrachten door te nemen en te bespreken met de betrokkenen. Voor een juiste inrichting van de uitvoering wordt je ondersteund door coördinatoren. Je gaat ook aan de slag met klachten of vragen van klanten, want deze mogen niet blijven liggen. Regelmatig ga je naar een klus toe om te checken of alles goed gaat. Daar vervul je soms toezichthoudende taken of loop je controlerondes. Eén keer per week doe je een ochtendwijding of ‘keek op de week’, om iedereen even bij te praten en afstemming te hebben met de medewerkers over lopende zaken. Het organiseren van toolbox-meetings is jouw verantwoordelijkheid, maar denk ook aan het zorgdragen voor het autopark en gereedschappen, netjes houden van de werkplekken en auto’s. Je zorgt dat gemaakte afspraken worden nagekomen, dus ten aanzien van het bijhouden van urenstaten, afmelden van klussen etc. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor de voortgangs-en beoordelingsgesprekken met je medewerkers en de ontwikkeling van je medewerkers.

Wat heb je bereikt over drie jaar?
Als je over drie jaar terugkijkt, dan zie je dat jullie continu verbeteren in de diverse werkprocessen, van orderintake tot uitvoering.
Zo heb je ervoor gezorgd dat de leverbetrouwbaarheid is verhoogd en dat onze klanten kunnen vertrouwen op een hoge servicegraad . Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers heeft de afdeling op een hoger plan gebracht.

Wat deze functie bijzonder maakt?
• Je krijgt de verantwoordelijkheid over een team van specialisten en mag ervoor zorgen dat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en zichzelf verder ontwikkelen.
• Je bent één met je team, maar zorgt ook dat er een duidelijke lijn wordt uitgezet die aansluit bij het HTD beleid.
• Je kunt je creativiteit kwijt in het vinden van passende oplossingen voor vraagstukken vanuit de klanten en kijkt daarin over je eigen processen en afdeling heen.

Functie-eisen

In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast:
• Heb je een volwaardig afgeronde mbo4- of hbo-opleiding bij voorkeur richting Elektrotechniek.
• Heb je bij voorkeur een aantal jaar ervaring als leidinggevende in een technische/industriële werkomgeving.
• Heb je een groot empathisch vermogen en weet je wat er bij je mensen speelt.
• Ben je communicatief sterk en kun je goed de verbinding leggen tussen de werkvloer, klanten, andere disciplines en management.
• Ben je daadkrachtig en schroom je niet om moeilijke beslissingen te nemen.
• Ben je flexibel om in snel wisselende situaties te schakelen naar een alternatief plan.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Rutger Beekhuis
op 06 21 70 35 36.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen


Deel deze pagina